Ceramah Umum Tentang Perubatan Nabawi

3 Mei 2013 –Satu ceramah umum yang menarik berkaitan dengan Perubatan Nabawi telah berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama, FPQS kelmarin. Ceramah tersebut telah disampaikan oleh seorang doktor pakar dari Arab Saudi iaitu Dr. Abdullah Mohammed Nasrat. Beliau yang telah lama melakukan penyelidikan dalam perubatan Nabawi telah mendedahkan banyak rahsia yang menakjubkan dari aspek saintifik berkaitan dengan kelebihan yang terdapat dalam beberapa cara perubatan yang dianjurkan oleh Nabi s.a.w. Antara cara perubatan yang diutarakan adalah pengambilan madu, cuka, daun Sena dan berbekam.