Progam Bakti Siswa di Kg. Kondok, Nilai.

1-3 November 2013, Sekretariat Perhubungan Pelajar Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah (SPP, FPQS, USIM) telah menganjurkan satu program Bakti Siswa (BAKSIS) di Surau Nur Hidayah, Kg Kondok, Nilai. Program tersebut mendapat kerjasama pihak JKKK Kg Kondok dan Surau Nur Hidayah. Tema program tersebut adalah "Jalinan Ukhuwah, Melakar Memori". Seramai 40 mahasiswa/i dan 20 orang pensyarah FPQS telah terlibat dengan prgogram tersebut. Antara pengisian program tersebut adalah program anak angkat mahasiswa/i, ramah mesra pensyarah dan pelajar USIM bersama penduduk, tazkirah dan Qiamullaill bersama penduduk, gotong-royong, Kem Bestari Solat untuk anak-anak, Forum Perdana: bertajuk "Maal Hijrah" dan kenduri perdana. Dua orang qari terkenal FPQS, iaitu Ustaz Anuar Hasin dan Ustaz Tarmizi Abdul Rahman pula memimpin Kem Mari Mengaji yang terbuka kepada semua orang.