Lawatan Ilmiah Antarabangsa Pelajar FPQS 2014

Beberapa Program Lawatan Antarabangsa telah dianjurkan oleh pelajar-pelajar ketiga-tiga program di bawah FPQS, iaitu Program Quran dan Sunnah, Program Quran dengan Multimedia dan Program Sunnah dengan Pengurusan Maklumat sejak bulan Januari lalu. Program-program lawatan tersebut diadakan bagi menyahut seruan USIM yang menginginkan mahasiswa/inya didedahkan dengan pengalaman berada di luar negara sepanjang mereka belajar di USIM. Antara tempat-tempat yang menjadi destinasi lawatan mereka adalah Hong Kong, Korea Selatan, Jakarta, Acheh, Padang, Indonesia dan Krabi, Thailand.

Lawatan ke Masjid Seoul, Korean Selatan

Lawatan Ke UIN, Acheh