Perasmian SWAN2016

Seminar Warisan Nabawi 2016 (SWAN2016) peringkat antarabangsa telah berjaya dianjurkan oleh Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah secara bersama dengan Kolej Universiti Islam Perlis dan Universiti Fatoni, Thailand pada 3hb. hingga 4hb. Oktober lepas. Seminar tersebut telah dirasmikan oleh DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Syed Sirajuddin Jamalullail, Raja Muda Perlis.

Universiti Fatoni telah bersedia menjadi tuan rumah bagi seminar SWAN 2016 kali ke 5 ini. Sebanyak 72 kertas kerja telah dibentangkan dan dikongsi bersama para peserta.