KEMBARA AMAL JALINAN INSANIAH (KAJI) MEDAN, INDONESIA

//KEMBARA AMAL JALINAN INSANIAH (KAJI) MEDAN, INDONESIA

KEMBARA AMAL JALINAN INSANIAH (KAJI) MEDAN, INDONESIA

(27 – 31 JANUARI 2018)

Medan Indonesia, 31 Januari 2018, Seramai 34 Mahasiswa Program Quran & Sunnah tahun 4 USIM diiringi oleh seorang Pegawai Pengiring iaitu Ustaz Ahmad Kamel Mohamed, Pensyarah di Fakulti Pengajian Quran & Sunnah telah mengadakan program GISO Kembara Amal Jalinan Insaniah (KAJI) ke Medan, Indonesia. Program ini telah berlangsung selama 5 hari bermula 27hb Januari hingga 31hb Januari 2018. Beberapa aktiviti Kemanusiaan telah berjaya diadakan iaitu lawatan di Pusat Penjagaan Anak Yatim dan Pusat Perlindungan Mangsa Gunung Berapi Cinabong. Rombongan juga dibawa melawat ke Universiti Islam Negeri Sumatera Utara(UINSU), Medan dan mengadakan sesi taaruf dan bertukar pandangan dengan pihak pengurusan Universiti yang turut dihadiri oleh Timbalan Rektor dan Dekan-dekan Fakulti.

2018-11-22T14:46:02+00:00