//PROGRAM JOM JELAJAH NEGERI SEMBILAN & BAKTI SISWA DI MASJID KARIAH KG KUNDUR TENGAH MUKIM PEDAS, DAERAH REMBAU

Pada 9hb November 2019 , telah berlangsung dengan jayanya Program Jom Jelajah Daerah Rembau, N.sembilan yang diadakan di kampung Kundur Tengah, Pedas. Program ini dianjurkan oleh mahasiswa FPQS USIM dengan kerjasama pihak Pengurusan  Masjid Kundur dan penyertaan mahasiswa UITM Rembau. Banyak acara yang telah diadakan sepanjang satu hari program ini antaranya dimulakan awal pagi dengan Kuliah Subuh yang disampaikan oleh Y. Bhg Dr. Amiruddin Mohd Sobali, pensyarah FPQS, program pemeriksaan kesihatan dan derma darah dengan kerjasama Pusat Derma Darah Hospital Tunku JaafarSeremban, gotong royong pembersihan rumah di beberapa rumah terpilih, lukisan mural khat oleh pelajar QS di dinding masjid Kundur Tengah dan gotong royong memasak ramai-ramai untuk makan tengahari dan malam. Ada juga program untuk kanak-kanak iaitu pertandingan melukis dan kuiz dengan kerjasama pihak SK Kampung Kundur. Acara kemuncaknya ialah Majlis Ceramah Perdana Sempena Maulidurrasul yang disampaikan oleh Y.Bhg Dr. Muhammad Arif Musa, pensyarah dan Ketua Program Quran dengan Multimedia (QM) FPQS USIM yang dihadiri oleh penduduk kampung serta mahasiswa-mahasiswi dari USIM, UITM dan mahasiswa dari Kolej Kemahiran tinggi Mara Rembau.

2020-01-20T13:55:29+00:00